10 gratis aktiviteter for barn i Oslo

| 26. januar 2009 | 3 Kommentarer

Noen ganger har man lyst å gjøre noe utenfor hjemmet, og da kan det ofte være vanskelig å “finne på noe” som ikke koster penger. Vi har samlet noen byaktiviteter som kan være morsomme å gjøre sammen med ungene – og som ikke koster ett døyt! Enkelte av aktivitene passer også for dere som er på besøk i Oslo! 😉

 1. Norsk tryllemuseum ved Aker Brygge. Museumet har kun åpent søndager, men det er helt gratis – og så har de også eget trylleshow kl 14:00!
 2. Ta glassheisen opp til toppen av Oslo Plaza. Suveren utsikt over byen. Hvis man kjøper noe på kafeen blir det raskt ganske dyrt da men…
 3. Litteraturhuset har de et åpent barnerom hver lørdag. Her kan ungene leke, lese og være med på fortelle- og sangstund. I naborommet Nedjma er det familiekafé. Av og til er det også konserter eller annen underholdning i familiekafeen, og enkelte lørdager kommer forfattere på besøk til barnerommet og leser fra bøkene sine
 4. Deichmanske bibliotek har en del gratis arrangement feks film hver søndag (forskjellige filialer) sjekk programmet her. (se egen brosjyre med barnearrangement). Av og til har de også gratis teater.
 5. På Deichmanskes Grünerløkka filial har de Serieteket. Her finnes det masser av norske og utenlandske tegneserier. Sett av god tid!
 6. Besøk en av byens lekeplasser. Noen av de beste er den på Ekeberg (ved siden av EKT Besøksgård), Sofienbergparken og borgen i Frognerparken. Spesielt de to siste kan være ganske godt besøkt i helgene.
 7. Ta med skøytene og besøk Narvisen skøytebane i Spikersuppa. Det finnes flere steder man kan stå skøyer i Oslo, men det er en spesiell stemning å stå på skøyter midt på Karl Johan. Det er gratis å benytte banen, men man kan leie skøyter rimelig om man ikke har det. 30 kr for barn og 45 for voksne (rabatt om man har Oslo Pass) .
 8. Besøk Filmmuseet som ligger i Filmens Hus. Det er ikke så veldig stort, men gøy for ungene å se Karius og Baktus figurene, samt Il Tempo Gigante i full skala.
 9. En annen favoritt blant bofaste Oslofolk er å mate fuglene ved Østensjøvannet. Dette er et av Norges største fuglereservat med ca 210 forskjellige fuglearter (en del trekkfugler).
 10. Botanisk hage er også verdt et besøk, gjerne i kombinasjon med Botanisk Museum. Begge er gratis!

Sofienbergparken

Likte du dette innlegget? Trykk her for å dele det med dine venner på Facebook!

.

Stikkord: , , , , ,

Kategori: Aktiv familie, Norge, Reise med barn

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Thea sier:

  Takk for mange gode tips! Har ikke tatt glassheisen enna, så det tror jeg vi skal gjøre neste gang vi er i Oslo. :O)

 2. Netti sier:

  Til informasjon står det at det koster hhv 50 og 20 kroner for trylleshow, altså ikke gratis!

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge