Temabursdag: Hiv og hoi – Sjørøverfest!

| 25. februar 2009

Temafester er noe av det morsomste som finnes både for voksne og barn, jeg har samlet noen tips til hvordan man kan lage en vellykket pirat bursdagsfest!

Invitasjoner kan lages i fotoshop, eller så kan man lage flaskepost! Rull sammen invitasjonen og putt den inn i en tørr og ren brusflaske.

Mat for sjørøvere er ofte sjømat, man kan dele opp forskjellig fiskemat som fiskepinner og fiskekaker og la ungene få spise de med små coctailpinner. Coctailpinnene kan du lage selv med store tannpirkere som du fester et lite sjørøverflagg til. Man kan også bruke coctailpølser og fruktbiter til de som ikke er så glade i fisk.

Her er noen inspirerende sjørøverkake bilder:

Foto: Borghildpia

Foto: Borghildpia

Foto: madaise

Foto: Steve E

Dekorasjoner kan gjerne være hjemmelagede. Tegn fisker og flagg, bruk gamle flasker, pynt med fiskenetting, steiner, skjell osv. Du kan lage svarte øyelapper av kartong til hvert av barna eller pirat papirhatter – se fremgangsmåten for bretting her. Kikkerter kan lages av pappen i tørkeruller, pynt de med glanset papir. Hvis man har lyst å kjøpe effekter, har de mange fine sjørøverting her.

Foto: :: Wendy ::

Aktiviteter er viktige i bursdager – og den ene sier seg vel selv; skattejakt!!! Det finnes flere måter å gjøre det på, men det mest spennende er kanskje å gjemme en skattekiste som alle finner sammen ved hjelp av skattekart. Skattekisten inneholder selvsagt godteposene til ungene.

Foto: massdistraction

En annen aktivitet kan være å seile i sjørøverskip i store bølger. Gyng en og en unge i ett stort teppe som holdes av to voksne – blir noen sjøsyke? 😉

“Finn krokodillen”: Husker dere Peter Pan, Kaptein Krok og krokodillen som hadde svelget en klokke? Man kan ta en “egg alarm” (en slik sak som tikker høyt) og gjemme denne. Målet er å finne “krokodillen” før alarmen går av!

“Gå planken”: Hvis man er ute kan man tegne en planke på bakken med kritt, er man inne kan man lage en planke av papp. Ungene får bind foran øynene og så er det om å gjøre å balansere på “planken” uten å falle uti havet!

Ellers kan dere ha sjørøverdisco med alle de flotte sjørøversangene som finnes – Kaptein Sabeltann musikken osv.
Godteposene bør inneholde godteri som sjokoladegullpenger, godterikjede, godteri som ligner diamanter, ringer osv. Hvis man synes det blir litt mye godterier, kan man gjøre som Borghild. I tillegg til godteri hadde hun puttet oppi et sjørøvertørkle og sjørøverflagg til hver av ungene.

Håper dere ble litt inspirert av dette – kanskje dere har flere gode sjørøverfest tips?
.

Stikkord: , , , , , , , , ,

Kategori: Bursdagsmoro

Kommentarer (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Heidi Margrethe Wangen sier:

  Gleder meg allerede til Marcus blir litt stoerre! Da skal vi arrangere sjoeroeverfest for alle penga:) Kult tips det der!

 2. Husmora sier:

  Takk, takk for kommentar.
  Neida, forskjellen i gangen ble ikke så stor, men det ble oppusset. Det var gult og fælt og mye stygge flekker både på vegger, lister og dør, fikk ikke det frem på bildet. Så forskjellen ble vel egentlig en flekkfri gang og det er deilig.
  Utrolig fint bursdagsinnlegg over her. Jeg sluker sånne tips, temabursdager er gull.

 3. Briggs lekehus sier:

  Her nærmer det seg første bursdag. Fredag braker det løs. Da har vi en ettåring i huset. Noen gode tips til kaker og slikt for ettåringer som ikke har smakt særlig med sukker?

  Neimen!..ser frøken Heidi som jeg har gått på skole med er en mammablogger!! vittig! Må inn å hilse på henne nå:-)

 4. Anette sier:

  Heidi: Jeg fikk litt lyst å arrangere sjørøverfest til han som blir ett år – men det er kanskje ørlitegrann for tidlig… 😉

  Brigg: De fleste av oss blir mammabloggere etterhvert vet du… 😉 (mammabloggverden vokser forresten med rekordfart!).

 5. Anonymous sier:

  Hvordan fikk du til å lage de muffinsene? Det var så kule dødningshoder på? Hva er de dødningshodene fornoe? Veldig kule kaker forresten! 🙂

 6. Anette {foreldremanualen} sier:

  Heisann Anonym! Det er ikke jeg som har laget muffinsene (desverre…!). Men det finnes visstnok en metode for å lage skikkelig tykk (og seig) glasur, som man kan skjære figurer ut av!

  Kanskje det er noen matbloggere som har gode råd og tips om dette?