Astrid Lindgrens verden i sommerferien?

| 14. juni 2009

Vi skrev om familiemoro på Snilsberg familiepark for litt siden, og da fikk vi tilbakemelding fra Sine om at vi burde skrive om Astrid Lindgrens Verden. Hun har nettopp kommet hjem fra et besøk der, og har lagt ut noen utrolig fine bilder fra turen på bloggen!

Jeg kan skrive under på at dette er en flott park, da vi også besøkte den i fjor sommer. De to eldste var fire og ni år gamle, og parken var midt i blinken for de begge!

Vimmerby ligger ca 5 og en halv times kjøring fra Strömstad, så for de fleste av oss vil det være aktuelt med minst en overnatting i Sverige. Vi bodde på Karaktärshotellet Björkbacken og var veldig fornøyd med rommene og hotellet generelt. Spesielt bra var det at de har et eget lite utendørs badeanlegg i tilknytning til hotellet – vi besøkte nemlig Vimmerby på årets varmeste dag! Badeanlegget var ikke stort, men falt veldig i smak hos våre små (de har mast om at vi må dra tilbake dit!). De har også lekeplass, hytteutleie og campingplass på området.

Et annet sted som er verdt et besøk dersom du er i Vimmerby – er gården Katthult hvor den opprinnelige tv-serien og filmene om Emil ble spilt inn. Veldig koselig å gå rundt og se omgivelsene man kjenner så godt fra filmen!

Tips: Hvis dere vil kjøpe Emil geværet, gjør det her! Her får man ordentlig flotte håndspikkete gevær, og ikke av den masseproduserte “planke” typen man får kjøpt i Astrid Lindgrens verden!

Noe preget av stundens alvor i snekkerboden… Den opprinnelige boden ble påsatt og brant ned for noen år tilbake, men de har selvsagt bygget en ny!

Hvis dere skal på Sverige tur i sommer, få også med dere oversikten over hvilke badeland som er verdt et besøk! Boktips: Barnas Sverige

Stikkord: , , ,

Kategori: Reise med barn, Sverige

Kommentarer (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aasviv sier:

  Det hadde vore stas det,kanskje vel så mykje for oss vaksne faktisk.

 2. Aslaug sier:

  Jeg må bare si at Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby er helt fantastisk. Vi hadde to dager i denne parken med vår datter som da var 5 år, selv med regn var det fint. Vimmerby er en liten koselig by, litt spesielt å rusle rundt og kjenne seg igjen fra Lindgrens filmer. Vi besøkte både Katthult og Bakkebygrenda også. Anbefales;)

 3. Anette {foreldremanualen} sier:

  Takk for tilbakemelding Aslaug! Bakkebygrenda fikk vi desverre ikke med oss, så det får vi ha til gode til neste gang! 😉

 4. Anonymous sier:

  Jeg har lest et sted at det er 380 km fra Strømstad til Vimmerby.
  Trenger man da 7 timer i kjøring ?
  Syens det høres litt mye ut…

 5. Anette {foreldremanualen} sier:

  Du har helt rett anonym! Jeg tenkte fra Oslo, men skrev Strömstad. Har rettet det nå. Takk skal du ha! 🙂