Morsomt med brettspill

| 2. desember 2009

Å spille brettspill er en hyggelig familieaktivtet, og det er vel spesielt populært nå i julen og i påsken. Det finnes utallige varianter av spill, og hos brettspill.no er det et fantastisk godt utvalg. Her har de familiespill, kortspill, strategispill, spørrespill, actionspill – ja, jeg tror egentlig de har det meste. Det har nylig åpnet en fysisk butikk også, på Kjeller ved Lillestrøm. På bloggen deres kan man se bilder fra åpningen. Butikken ser kjempespennende ut – og med 24 sitteplasser er det fullt mulig å teste ut tingene man er nysgjerrige på.

Med så mange spill er det ikke lett å velge ut hva man eventuelt vil ha. Årets familiespill i Norge 2009, var Bandu så det kan være et godt tips.

Foto: fra brettspill.no

Foto: jlhiah

Spillet kan minne litt om klassikeren Jenga, men istedet for å fjerne klosser, skal man bygge tårn hvor bare den biten man legger først får berøre underlaget. Det morsomme er det ikke bare er firkantede klosser, men for eksempel også kjegler, søyler, egg og ringer – alt laget i tre – så her gjelder det å være stø på hånden. Det er flere varianter for spilling, så her er det muligheter for timesvis med moro.

Et annet tips er Zoobaloo, kåret til Årets barnespill 2009. Her skal deltakerne gjette hvor mange dyr det er plass til på en flåte for å krysse en elv. Man kan lære litt om mengde- og romforståelse, og spilltiden er relativt kort, ca 15-30 minutter, som passer bra – også for de barna som ikke er mest tålmodige.

Stikkord: , ,

Kategori: Aktiv familie, Spill

Kommentarer (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Glassveranda sier:

  Å så flott med noen julegavetips, -takk! 🙂
  Ha en fortsatt fin førjulstid!

  Klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassveranda.

 2. tepikene sier:

  Fine tips!! Tusen takk og ha en strålende dag!

 3. Anonymous sier:

  Bra spill men prøv Bezzerwizzer. Trodde ikke at det var et spill som kunne slå TP …. (-:

 4. Anette {foreldremanualen} sier:

  Takk for tipset anonym – det må vi sjekke ut! 🙂

 5. Toril (foreldremanualen) sier:

  Ja, Besserwizzer er kjempeartig, men er kanskje ikke så gøy for barna