Krabbefiske!

| 13. juli 2011 | 2 Kommentarer

Det er lite som kan slå et godt krabbefiske om sommeren, og da mener jeg ikke de store krabbene vi spiser, men små sandkrabber ved bryggekanten. Ungene kan holde på i timesvis, så lenge vann er involvert.

Men hva slags utstyr skal du velge? Det er flere ulike varianter på markedet av krabbefiskestenger, og det er lett å gå i fella og velge det som ser finest ut, men er det det beste?

Du vil uansett trenge en klype, et tau, en håv og ikke minst blåskjell som agn. Vi prøvde ut to ulike fangstredskaper sist helg og dommen fra de små ekspertene var klar.

Dette snøret ser rosa og lekkert ut, og kjøpt inn av mor fra Riktige leker. Og jeg må innrømme at da jeg så den, syntes jeg den var utrolig sjarmerende og tenkte at den kjipe i plast vi hadde, ikke var så kul. Men utfordringen kom da snøret skulle hives uti Det ble mye snøre og vanskelig å holde styr på den. Den ble testet av ei på 7 og en på 6 og begge kom til samme konklusjon, ikke brukelig.

Denne lille fiskestangen var derimot en vinner. Den er enkel i bruk og det var lett å bestemme lengden på snøret, ettersom hvor det ble fisket fra. For når du skal fiske krabber må du nok bytte sted fra tid til annen, ettersom det fort blir tomt for krabber. Det eneste var at på denne var det vel mye snøre, så vi måtte ta av noen meter, som vi nå har i reserve. Også kan et tips være å ha med ekstra klype. Vi mistet en imellom steinene, men hadde heldigvis en i reserve.

Og det morsomste er selvfølgelig krabbeløp når bøtta er full. For det er viktig å ikke la de bli i bøtta for lenge, det er dyreplageri. Og sørg for friskt vann hele tiden. En morsom aktivitet er å lage baner med planker og se hvilken krabbe som løper fortest til sjøen. Og ikke la deg lure og tro det er de største som løper raskest.

Lykke til med krabbefisket i sommer!

Stikkord: , , ,

Kategori: Aktiv familie, Leker, Utelek

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hobbyvimsa sier:

  Herlige sommer bilder:)

  Nyt resten av sommeren:)

  Klem Linda:)

 2. Innerst i veien sier:

  Jepp, krabbefiske hører sommeren til! Og ekstra klype et et must, ja. Det har vi erfart mange ganger. 🙂
  Noterer tipset om skikkelig bane til krabbeløpet. Sist gang sprang de i alle alle retninger og vi strevde med å vise de dyra veien tilbake til vannet.

Legg igjen en kommentar

CommentLuv badge