Hvor lenge varer lykken?

| 7. august 2011

Hvor lenger er du lykkelig?

Når kjenner du størst glede? Er det når du venter på at noe spennende skal skje? Går følelsen av lykke over når du har oppnådd det du har lengtet etter?


Den svenske forskeren Micael Dahlén viser i boken «Nextopia»  til omfattende forskning som dokumenterer at mennesker ikke er i stand til å være lykkelig i mer enn tre måneder om gangen.

Når store begivenheter inntreffer, som en ny forelskelse, ny jobb, stor lønnsøkning og så videre, stiger lykkefølelsen i en periode på maks tre måneder. Deretter flater den ut igjen.

Foto: Micaeldahlen.com

Dagbladet hadde for en tid siden et intervju med den rufsete forskeren fra Sverige, og han kunne slå i bordet med forskningsresultat som kan skremme de som er i ferd med å planlegge bryllup.

I følge Dahlén er nemlig brudeparet mindre lykkelige ett år etter at man har giftet seg, enn man var før bryllupet!

Dette handler om at hverdagen umulig kan matche forventningene man hadde før bryllupet. Micael Dahlén sier at fremtiden er som verdens sterkeste dop. Det er jakten på den neste lykken som driver oss.

Derfor er forventningen om bryllupet mer spennende enn det som kommer etterpå.

Foto: Clarita/MorgueFile.com

Mange av oss legger all energi i å planlegge et flott bryllup og glemmer å legge like stor energi i å få til en god hverdag etter bryllupet.  Hva med alle dagene som kommer etterpå?

Til alle dere som er i et forhold: Herved slår jeg derfor et slag for for den kjedelige hverdagen. Alle ukedager som rusler avgårde med trøtte unger, lekser, jobb, gress som må klippes slitne voksne, og en vaskemaskin som alltid er full. Er det sånn hjemme hos deg også?

Det er dette som er livet! Nyt disse dagen, så skal vi samtidig drømme om fremtiden som ligger foran oss.

Les mer om “Nextopia” her:

Stikkord:

Kategori: Hverdagsbetraktninger

Kommentarer (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Det ligger kanskje noe i det. Kanskje man bør planlegge noe ekstra morsomt som gjør en lykkelig fast annenhver måned. Da er man konstant lykkelig og på jakt etter neste lykkerus.

  Selv om jeg føler meg jevnt over lykkelig. Jeg tror det har mest med innstilling å gjøre.
  My recent post Vi vant vi vant! Tusen takk alle som stemte

 2. Lammelåret sier:

  Hva vi legger i å være lykkelig er vesentlig. Lykke er for meg en flyktig følelse, som er virdunderlig når den kommer, men den varer ikke. Det er ikke trist, det er bare slik det er, akkurart som at andre følelser, eller tilstander, heller ikke varer helt av seg selv.

  Å være tilfreds og fornøyd er tilstander som er mer varige, men også disse varierer med ting som skjer. Det som i bunn og grunn teller er hvordan vi stort sett har det. Om vi stort sett er misfornøyde med livet, kan det være på tide å se nærmere på hvordan det leves og hvilke forventninger vi har til oss selv, dem vi deler livet med og til hva livet skal innebære og inneholde.

  Det er alltid mye en kan gjøre for å få det bedre, Heldigvis.

  Jeg har samlet mine deilige sommerminner, det gir meg noe å se tilbake på når dagene ikke er lyse og varme lenger. Kan hende vil det gjenskape et snev av lykke også?
  http://lammelaartanker.wordpress.com/2011/08/04/1