Ny film med Mormor og de 8 ungene

| 4. september 2012

Mormor sammen med de åtte ungene

Nyinnspilling

Hvor godt kjenner dagens barn historiene til Anne Cath Vestly om Mormor og de 8 ungene?

For et par uker siden startet nyinnspillingen av filmen “Mormor og de åtte ungene i byen” . Filmen kom ut i 1977 og den gangen var det selveste Anne Cath Vestly som hadde hovedrollen.

Filmen forteller historien om Mona på 7 år og familien hennes som får overraskelsesbesøk av Mormor som i all hemmelighet har rømt fra gamlehjemmet. Så blir familiens lastebil borte – og sammen legger Mona og Mormor ut på tur i byen, på jakt etter tyven.

Marit Opsahl Grefberg i rollen som Mormor

Lik originalen

Denne gangen spilles filmen inn i musikalform, men regissør Lisa Marie Gamlem forsikrer oss om at de ønsker å ta vare på det klassiske fra den opprinnelige boka. Hovedrollen spilles av Marit Opsahl Grefberg, som tidligere har spilte Mormor i Bærum Barneteater –  og som på utseende ikke er helt ulik Mormor slik vi kjenner henne i Anne Cath Vestlys skikkelse.

– Vi har lett godt og funnet en hjertevarm Mormor som er gjenkjennelig slik Anne Cath Vestly skapte henne, sier regissør Lisa Marie Gamlem. – Marit har også en fortid som Mormor på scenen – og har til og med blitt instruert av Anne Cath Vestly selv. De åtte ungene er et kapittel for seg, nøye utvalgt, hver i sær. Sammen med musikken vil de bidra i det som jeg håper blir et fyrverkeri av en film der det ikke spares på kruttet i forhold til dans og sang og spillopper! Sier Gamlem.

Mormor og de 8 ungene skal ha premiere høsten 2013, vi gleder oss! 🙂

Stikkord: , , ,

Kategori: Film

Kommentarer er stengt.