Å lære takknemlighet

| 16. desember 2012

Min sønn er nok litt bortskjemt. Kanskje skyldes det hans prinsippløse mor som selv vokste opp med en mamma som ville gi henne alt…?

Denne julen har jeg derimot bestemt at han skal lære at det finnes andre som har det mye verre enn han, og at han derfor bør være takknemlig. Det er jo ikke så enkelt, og jeg vet godt at barn ikke skal skremmes til å være litt mer takknemlig. Men da han fikk to sjokoladekalendere tenkte jeg at dette var en fin anledning til å lære ham gleden ved å gi noe bort.

Derfor fikk jeg ham til å velge en av dem og så ga vi den andre til Røde Kors sin julebasar. På selve basaren fikk han lov til å kjøpe lodd, og hvilken premie tror du han valgte da han vant? Sin egen sjokoladekalender selvsagt!

Hvem har egentlig lært noe?

Det er helt absurd at flertallet her i Norge har det så bra, at vi må tenke over hvordan vi lærer våre barn om folk som har det dårlig. Mens andre virkelig gruer seg for denne utfordrende julemåneden.

Julen er hjertenes fest og jeg elsker jul, men jeg hadde gjerne sett at fokuset ble tatt litt vekk fra gavene og heller handlet om alle de fine minnene vi kan skape sammen. Men så er jeg heller ikke 5 år gammel, uten egen inntekt og mulighet for å kjøpe hva jeg har lyst til…

Hva synes dere og hva gjør dere for å lære barna om dette?

Stikkord: , , , ,

Kategori: Hverdagsbetraktninger, Jul

Kommentarer er stengt.