Bokanmeldelse: Mammarådet

| 6. mars 2014

Mammarådet av Suzanne Kaluza og 15 av landets beste kvinnelige bloggere,

“Å ha barn i dag er ikke det samme som for en generasjon siden. Jeg har samlet noen av Norges beste bloggere som deler erfaringer, gleder og utfordringer ved dagens morsrolle” – Suzanne Kaluza

Mellom to rosa permer har Suzanne Kaluza, blogger og redaktør, samlet 16 historier, historier om livet, morsrollen, sorger, gleder, fortvilelser og hverdagen.

Historier som får en til å le, tenke og fundere litt.

Det er forskjeller fra når mamman min var småbarnsmor og i dag. Jeg ser det jo tydelig selv. Verden har gått fremover, og med tilgang til mer informasjon så blir det flere spørsmål også. Og denne fine boka prøver på sitt vis å ta tak i akkurat dette. Med innstikk av gåde råd og fakta her og der blir boka nesten til et lite oppslagsverk.

En finner en sterk historie fra en barnløs mamma og fra en mamma uten en mor og jeg lar meg engasjere av begge.

 

Mammarådet

Et eksempel fra undertegnede på å prøve å rekke alt..

Man må tenke over forskjellen på hvordan det var når en selv vokste opp og nå som ens egne barn vokser opp. Hvordan man har det, hvordan man VIL ha det og kanskje bli inspirert til å ta et par grep i rett retning.

Det reflekteres fra Pia over alt man bekymrer seg over som gravid, Tinteguri ga meg litt mindre dårlig samvittighet for at jeg aldri rekker alt jeg vil gjøre og CasaCaos fikk meg til å tenke “Takk! Det er ikke bare her!”

Selv om mange av historiene får meg til å tenke på både det ene og det andre planet, så føler jeg at jeg leser en blogg i papirform. Skrivestilen er uformell, og den er lett å lese. Det er ikke alt som engasjerer like mye og sånn må det nok være også, med tanke på hvor forskjellig bidragsyterene er. Kanskje det er lettere for meg å lese boka som blogger selv i forhold til dem som ikke gjør det, det er ikke umulig.

Men jeg liker boka jeg, og gir den terningkast 4.8 😉

Anbefalt lesning!

Stikkord: , , , , ,

Kategori: Hverdagsbetraktninger, Inspirerende foreldre

Kommentarer (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. ..: Giveaway – Mammarådet! :.. | JunePune! | 7. mars 2014
  1. Casa Kaos sier:

    Oj, det var jo en finfin anmeldelse.
    Tusen takk, June 🙂